Manifesteren kun je leren
“Als je het universum wilt begrijpen, denk aan energie, frequentie en vibratie ”
Stel, ik geef je een cadeautje. Dan zeg je (in de meeste gevallen) “Dank je wel!”. Even ervan uitgaande dat je ook echt blij bent met mijn cadeautje. Dankbaarheid en ontvangen horen bij elkaar. Een match made in heaven. Wij zijn echter gewend geraakt aan de volgorde ‘iets krijgen en dan dankbaar zijn’. Maar de volgorde maakt eigenlijk niet uit. Andersom werkt dit principe dus ook. Je bent dankbaar voordat je iets ontvangt. Dit is het geheim van de ‘Wet van de aantrekkingskracht’. Hoe werkt dat dan? Als je iets weet van energie, frequentie, quantum fysica en biologie merk je op dat hier niks zweverigs aan is.
Stel je frequentie af als een radio
Zie alles als energie, frequentie en trilling (Quote Tesla). Zo ook je gedachten. 95% van je gedrag (en ook je denken) is onbewust. Als je onbewust vaak negatief denkt, dan trekt dat negatieve situaties aan. Het universum zorgt namelijk altijd voor afstemming in de energie. Zie het als een radio. Jij wilt afstemmen op radio 538 en die frequentie komt uit de ether. Die pik je op door aan de knoppen te draaien. Zo stem je ook je eigen frequentie (gedachtes, overtuigingen en verlangens) af in het energieveld waar wij allemaal onderdeel van uitmaken. En dat veld omvat oneindig veel mogelijkheden. In dit geval wordt de frequentie van GratitudeFM afgestemd op de frequentie van ReceiveFM. Het trekt elkaar energetisch aan. Hier kun je dus bewust(er) mee omgaan.
Synchroniciteit
Als je dus vaak denkt aan een gele Porsche gaat deze op een of andere manier in je leven verschijnen. Wanneer deze op je oprit geparkeerd staat is nog maar de vraag. Daar is wat tijd voor nodig. Dit noemen ze de wet van de incubatie. En dat vraagt wat geduld. Een manifestatie heeft soms wat tijd nodig om in onze fysieke wereld door te werken. Geef dus niet op en verwacht geen direct resultaat. Wel is het belangrijk dat je kleine signalen gaat herkennen wat uiteindelijk leidt naar je verlangen. Blijf betrokken met intentie en actie. Maar niet teveel gehecht aan het resultaat.
Synchroniciteit - wetenschappelijk verklaard
Ok, eerst zien, dan geloven. Opeens zie je overal gele Porsches rijden. Huh? Hoe werkt dat dan? Onze hersenen spelen hier een rol. In onze hersenstam zit een leuke functie. Het RAS (Reticulair Activatie Systeem). Dit imposant onderdeeltje kun je zien als een filter. Dat alleen voor jou relevante signalen doorlaat. Anders word je gillend gek. Je hersenen slaan namelijk 11 miljard bits per seconde op. Om een system overload te voorkomen, zorgt het RAS ervoor dat maar 60 bits doorgelaten wordt. De gele Porsches waren er al, maar nu laat je RAS filter de gele Porsche door. En geen rode Audi’s. Dit is een goed begin van manifesteren. Maar er is meer voor nodig.
Je verbeeldingskracht is essentieel
Hoe graag wil je die gele Porsche? Kun je deze ook visualiseren op je oprit? Ben je ontzettend blij als je dit beeld voor je ziet? En…is je verlangen zuiver? Met andere woorden. Past dit verlangen bij je zielsmissie op aarde? Je gelooft dat het echt mogelijk is. Je verwacht het gewoon. Verbeeld het je! Hoe voelt het achter het stuur, hoe ruikt de leren bekleding, hoe klinkt het ronken van de motor?
Manifesteren is geen werkwoord
Sommige mensen lijken te manifesteren als een malle. Ze werken keihard. En kopen dan die gele Porsche. Misschien wel twee. Dat is natuurlijk heel mooi. Dit is echter niet de manier van manifesteren zoals het hier bedoelt wordt. Iets manifesteert in je leven als je dankbaarheid, visualisatie, emotie, herhaling en actie aan elkaar koppelt. Laat je fantasie de vrije loop en geloof echt dat dit voor jou mogelijk is.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik een nieuwe carrière in mijn leven heb gemanifesteerd. Door voornamelijk uit te spreken wat ik graag zou willen. En voor mij zag hoe dat zou voelen. Wat dat met mensen zou doen. Door dit voor mij te zien heb ik mijn eigen transitie naar transformatie coach en tekstschrijver in gang gezet. En een opleiding op te pikken waar ik een ja bij voelde. Geen idee waar ik precies aan begon. Wel dat ik het moest doen. Die fijngevoeligheid om af te stemmen. Dat kun je ontwikkelen. En dat is op zich al goud.